Om LepaLamto

LepaLamto er tibetansk og betyder Held og Lykke. Ifølge legenden blev en Tibetansk Terrier – også kendt som ‘Tibets Hellige Hund’ aldrig solgt – men altid givet væk som gave for at bringe held og lykke.

Hvorfor Lamleh Linjen

Vores historiske interesse for denne skønne race startede i sommeren 2015, hvor vi mødte Søren Therkelsen, Kennel Lamlux. Hans fortællinger om, hvordan den Tibetanske Terrier kom til Europa i 1926 via Dr. Agnes Greig, Kennel Lamleh i UK, fascinerede os meget. Vi har derfor valgt, at vores opdræt er baseret på Dr. Greig’s Lamleh linje og 100% efterkommere af racens oprindelige population af Dhokyi Apso’s hentet ud af det gamle Tibet før 1951. Dermed håber vi at medvirke til at bevare den kulturelle og genetiske arv fra det oprindelige Tibet og sikre, at vores fantastiske race i mange år fremover kan fastholde de egenskaber, som den – som en af de 14 ur-racer – har repræsenteret i omkring 2000 år.

Hvem er vi

Vi er kommet lidt sent igang med hunde og hundeopdræt, fordi vi gennem mange år har haft hver sin utroligt givende og aktive erhvervskarriere, hvor vores intensive rejseaktivitet ikke har givet mulighed for at dedikere kvalitetstid til hund og hundeaktiviteter.

I dag er vi hundemennesker på fuld tid og har også tid til masser af andre spændende aktiviteter og interesser – mest med hund! Det gælder for eksempel vin og vinrejser – hvor hunde sagtens kan deltage, vandreture i Europa, cykelture (kun den mandlige del af husholdningen) samt oplevelsesture i vores lille camper. En Tibetansk Terrier er perfekt til disse aktiviteter, da den gerne bor på hotel, sidder fint i gondolen, i cykel traileren, i bussen, og ligger roligt under bordet på restauranten, i smagerummet hos vinbonden og hvor ellers man kan komme i tanke om at tage den med hen! Og ja, så er der selvfølgelig også hundeaktiviteter som træning, udstilling og samvær med alle de dejlige hundemennesker, som vi har lært at kende i de seneste år. Vores 2 skønne Tibetanske Terriere - Lepa & Kamala - skriver vi meget mere om under menuen ‘Hunde’.

Vi bor nu - efter 20 fantastiske år i Luxembourg - i dejlige Nordjylland, hvor vi har slået os ned ved Vestkysten nord for Aalborg. 

 

Relevant uddannelse

Husets frue har gennemgået Dansk Kennel Klubs Opdrætteruddannelse samt overbygningen Hundeholderuddannelsen i efteråret 2019.

Medlemsskaber

Vi er medlem af Dansk Kennel Klub (DKK) samt Klubben for Små Selskabshunde (KSS).