Du skal overveje en Tibetansk Terrier, hvis du:

  • Sætter pris på en glad og selvstændig hund, som kan tages med overalt
  • Har humor og kan grine, hvis du bliver løbet lidt om hjørner med
  • Gerne bruger tid i hyggeligt samvær med din hund på pelspleje og soignering
  • Både har meget aktive dage og dage med hygge på sofaen – TT’en er med på begge dele
  • Værdsætter en hund, der er glad for at løse opgaver og gerne deltager i familiens aktiviteter
  • Ønsker 2-vejs kommunikation med din hund (den kan godt svare lidt igen)
  • Ønsker en trofast ven, der elsker alle i familien

Hunde

Dawa's Jingle Bell - Lepa:

Oprindelse

Lepa er et tibetansk navn, der betyder god.

Lepa er efterkommer af Dr. Greig’s Lamleh linie og født den 20. november 2015 hos Merethe Breilev/Kennel Dawa’s i Hedehusene. Merethe har i mange år været en højt respekteret opdrætter af tibetanske terrier i Danmark og hendes hunde har enestående temperamenter samtidig med, at de er højt præmierede på udstillinger.

 Lepa's Stamtavle                  

 

 

 

 

 

 

 

Mentalitet

Lepa er en glad hund, der elsker nye oplevelser. Hun vil gerne ligge på sofaen, men hun har det helt fantastisk, når vi tager på tur, møder nye mennesker og får masser af nye indtryk. Hun befinder sig fint i en cykeltrailer/bus/gondol/tuk-tuk, på hundeudstilling/ restaurant/skisportssted/hotel/campingplads/færge og hvor vi ellers kan finde på at tage hende med hen. Det er i hvert fald ikke hende, der sætter begrænsningen! 

Sundhed

Udover et fantastisk sind og et korrekt, racetypisk eksteriør, er sundheden altafgørende. Lepa er DNA testet og fri for LL, CLL/NCL, PRA3 og RCD4. Hendes hofter er A, albuer er 0 og Patella er 0 – og øjenlysning CLEAR, så bedre får man det ikke! 

Hun har bestået den franske mentaltest (TAN).

Udstillingsresultater

Lepa har primært været udstillet i Frankrig og Tyskland. Da hun er 100% Lamleh og de er lidt længere om at vokse færdig, har vi holdt en pause fra hun var junior til i efteråret 2019. Her genoptog vi denne hyggelige hobby og hun opnåede 6 x excellent på 3 weekender, blev bedst i racen og fik sølv i Lion D’or konkurrencen i den franske tibetaner klub.

 

 

 

 

 

 

 

Dawa's Kamala Champa at Lepalamto - Kamala:

Oprindelse

Kamala er et tibetansk navn, der betyder Smuk.

Kamala er Lepa´s datter fra vores første kuld og blev født hos os i Nordjylland den 12. juni 2020. Hendes far er MultiCH Wanted Nice Dog's Fuzu Lamleh - Bhodi. 

 

Kamala´s Stamtavle

 

Mentalitet

Kamala er glad, kærlig, sjov, fræk  og virkelig nem at træne, fordi hun elsker at gøre sine mennesker glade og er vild med udfordringer. Hun har masser af energi, men kan også nyde livet på sofaen - bare ikke for længe ad gangen! Hun elsker Rally træning og viser fin forståelse for, hvad det handler om. Man griner ret meget, når man har Kamala i huset!

 

Sundhed

Kamala er velbygget & racetypisk og en meget smuk hund. Desværre har hun ikke et 100% korrekt bid, så hun vil ikke komme til at indgå i videre avl, selv om hun har en enorm mængde gode egenskaber, som hun kunne have givet videre til næste generationer. Vi glæder os over, at hendes kuld-søskende allerede har opnået flotte placeringer på udstillinger og i eksteriørbedømmelser.

 

Fotokredit: Christian Gundtoft Mose