Den Tibetanske Terrier

Generelt om den Tibetanske Terrier

Racebeskrivelse

  • dens væsen er kærligt
  • den har “humoristisk sans”
  • den er tolerant overfor børn
  • den kan tænke selv
  • den har en sjælden evne til at tilpasse sig
  • den fungerer let som et velintegreret familiemedlem!

Mentalitet  

En Tibetansk Terrier er ikke en terrier, men en vagt- og hyrdehund. Vagtsom er den, men den gør ikke vedvarende og den er aldrig stridbar. Den er en selskabshund, som elsker selskab. En intelligent, glad og selvbevidst familiehund, som det er en fornøjelse at leve med. Den er ikke specielt krævende, men elsker at deltage i alle familiens gøremål. Dens evne til at opfatte, hvad der forventes af den og tilpasse sig, er stor. Den er hengiven og overbærende over for børn.

Den skal opdrages venligt og konsekvent.

Udseende

Den Tibetanske Terrier er en middelstor, kvadratisk og langhåret hund. Dens højtansatte hale bæres i krølle over ryggen. Den har et robust og harmonisk udseende, og udtrykket er beslutsomt. Dens smukke og kærlige brune øjne er delvis gemt under den lange dobbelte pels.

En velbygget Tibetansk Terrier bevæger sig ubesværet med stor smidighed. Den er adræt og springer gerne.

Højden er 36-41 cm. Tæver en smule mindre. Vægten er 8-13 kg. Alle farver er tilladt undtagen lever- og chokoladebrun eller merle.

Pelspleje

En velsoigneret Tibetansk Terrier er en fryd for øjet! Har man sagt ja til at dele tilværelsen med en Tibetansk Terrier, så har man også sagt ja til nogle timers pelspleje hver uge. Det er ikke vanskeligt, men kræver blot lidt tålmodighed.